Nieuws

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Aanmelden (1 feb t/m 31 maart)
Bent u lid van Rabobank Waterland en Omstreken? Stem voor de Rabobank Clubkas Campagne dan op ons! Let op: als klant bent u niet automatisch lid! Vraag uw lidmaatschap voor 1 april aan Leden ontvangen 23 april hun persoonlijke stemkaart.
#RaboClubkas

Stemmen (23 april t/m 14 mei)
Stemt u op ons? Wij doen mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. U als lid van de Rabobank mag 5 stemmen verdelen over clubs die u een warm hart toedraagt. Daar horen wij toch ook bij? #RaboClubkas

Rabobank Clubkas Campagne 2018

10-10-2018
Ongelooflijk..
Kinderboerderij “de kleine Artis” deed mee met Rabobank Clubkas Campagne 2018. Leden van de Rabobank kunnen 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging en/of stichting..dus de kinderboerderij stond op de stemlijst. Per stem (hoorden we later) kreeg je rond de 8,50. Vandaag 10 okt. kregen we een cheque op het hoofdkantoor in Purmerend. Op die cheque stond een bedrag van €1.298,79.
Dank aan de Rabo Clubkascampagne 2018… en uiteraard diegene die gestemd hebben, het nieuwe konijnenverblijf komt steeds dichterbij…..

Kees Verdonk.

Haring Party

29-06-2018
Ongekend…..

Wat een belevenis. Ondernemersvereniging Graft de Rijp heeft eens in de twee jaar een zgn haringparty. Tijdens deze party wordt er een haringvaatje geveild. De opbrengst daarvan gaat naar een stichting of vereniging in ons dorp de Rijp. Dit keer naar kinderboerderij “de kleine Artis.” Het terras van “de Walvis” was de place to be. De Rijper ijsclub was met bijna volledige bezetting aan- wezig, evenals de vaste vrijdagmiddagploeg en natuurlijk vele ondernemers. Een perfecte organisatie met levende muziek maakten alles gezellig en compleet. John Eeltink opende op een gegeven moment de veiling en de biedende deelnemers bleven hangen op een bod van Pablo van 1175 euro, al een ongekend bedrag. Totdat Ranko en restaurant Ernst ineens 1500 riepen.. er viel een doodse stilte op het terras en John hamerde dit bod af. Kortom 1500 euro voor de kinderboerderij. Een ongekend bedrag….de bedrijven in de Rijp e.o. gaven hiermee blijk dat zij wel degelijk ook oog hebben voor maatschappelijke zaken. Enorm bedankt…..

Kees Verdonk

Haring Party 2018

Tradities zijn er om in ere te houden. Dat geldt zeker voor de haringparty. Als u trek heeft in een heerlijke Hollandse nieuwe is dit hét evenement om te komen proeven en genieten!
Tijdens de Haringparty zal onze veilingmeester John Eeltink het eerste vaatje veilen t.b.v. Klein Artis. Klein Artis zal met de opbrengst de kinderboerderij met het geld verder verfraaien.
U bent welkom om onder het genot van een haring en korenwijntje met op de achtergrond een gezellig muziekje met Ondernemers te netwerken en natuurlijk mee te bieden voor het goede doel!
Wij rekenen op uw komst en maken er samen met u een prachtige Haringparty van.

U bent vanaf 17.30 uur van harte welkom op locatie:
Jan Boonplein Haringterras De Walvis
Graag tot vrijdag 29 juni!

Bestuur Ondernemersbelang Graft De Rijp

Dansende kippen en eenden

13-04-2018

“Dansende kippen en eenden”

Eindelijk mogen de eenden en kippen weer vrij rondlopen.​ Na 124 dagen van 10 december 2017 tot vrijdag 13 april 2018 in gevangenschap geleefd te hebben wegens de ophokplicht i.v.m. de vogelgriep mochten we ze weer vrijlaten. En daar waren zij heel erg blij mee gezien de reacties van de kippen en eenden. Begin 2017 hebben de kippen en eenden ook al 3 maanden opgehokt gezeten, we hopen dat zij daar nu voorlopig van zijn gevrijwaard.

Sponsorbord

Woensdag 4 oktober 2017- dierendag – werden de sponsors van de kinderboerderij “de kleine Artis” op ons info/sponsorbord onthuld.
Door aan een magisch touw te trekken, onthulde Jolanda van Lunteren, van jawel “Jolanda’s hairstyliste”, ons bord. Onder applaus verscheen een prachtig gestyled bord onder het doek vandaan. “Resync” dus. Op het bord is de geschiedenis en de huidige situatie te lezen. Daaronder vind u de bedrijven, die ons in natura en/of geld steunen. Een groot draagvlak onder onze bevolking is een vereiste om de kinderboerderij te laten voortbestaan, daarbij zijn donateurs en sponsors onmisbaar.
Gelukkig kunnen wij rekenen op een groot draagvlak, want zeg nu zelf, waar vind je nog zo’n rustige groene plek met prachtige dieren in ons dorp? Nergens toch.
Wist u dat de kinderboerderij per jaar door zo’n kleine 3000 mensen bezocht wordt? Dat zijn 6000 ogen, op het bord is meer ruimte voor logo’s van bedrijven en we staan te popelen die ruimte te vullen…..
Voor info: Carlo van Lunteren 0630679205

Kees Verdonk.